Burgundyn pata



Burgundyn pata

1,4kg naudan sisäpaistia
150g pekonia
öljyä paistamiseen
3 suurta valkosipulia
3rkl vehnäjauhoja
6dl punaviiniä
tuoretta timjamia, persiljaa
1-2kpl laakerinlehteä
260g herkkusieniä
suolaa, mustapippuria

Valmistan itse padan aina edellisenä päivänä jotta maut saavat rauhassa vetäytyä, mutta välttämätöntä se ei ole.

Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja paista pekonisiivut siinä kevyesti. Siirrä siivut pataan.
Ruskista lihakuutiot pannuun jääneessä öljyssä ja pekonirasvassa ja siirrä lihat sitten pataan pekonien joukkoon.
Lisää kattilaan hiukan öljyä ja kypsennä hienonnettu sipuli hitaasti kannen alla noin 20-25 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
Lisää joukkoon valkosipuli ja kypsennä vielä hetken. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä muutama minuutti, lisää viini.
(Mikäli haluat, voit lisätä joukkoon myös lihalientä muutaman desilitran). Anna kastikkeen kiehahtaa.
Kaada kastike lihojen päälle ja kiehauta. Lisää tuoreet yrtit, suola ja mustapippuri  joukkoon.
Hauduta pataa pienellä lämmöllä 2-2 1/2 tuntia.

Paista lopuksi herkkusieniä pannussa ja lisää ne joukkoon.

Kiehauta pata seuravana päivänä uudelleen. Lisää tilkka viiniä joukkoon jos maku ei ole tarpeeksi vahva.
Lisää tarvittaessa myös suolaa ja pippuria.

Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kera.