Devonshire scones



Devonshire scones

n.450g vehnäjauhoja (1 lb)
1tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
110g voita (4oz)
60g sokeria (2oz)
2,75g maitoa (1/2 pint)
mansikkahilloa
kermavaahtoa

Viettäessämme paljon aikaa Englannissa 80-luvun alkupuolella, opimme ymmärtämään miten tärkeää englantilaisille oli heidän ”five o’clock” teehetkensä. Vielä tänäkin päivänä muistelemme niitä omia ihania teehetkiä idyllisessä Windsorin kaupungissa, joihin luonnollisesti kuuluivat sconesit mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Aidot sconesit ovat tiiviitä ja rapeita ja niihin kuuluu yleensä voi ja kerma.
Devonshiren sconesiin tulee maitoa, mutta mikään ei estä sinua käyttämästä kermaa maidon sijasta.

Nypi jauhot, suola ja rasva murumaiseksi seokseksi.
Lisää sokeri, leivinjauho ja maito joukkoon kevyesti sekoittaen.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Pyöritä taikinasta n. 2cm paksuinen tanko ja leikkaa 20  n.2cm levyistä palaa.
Asettele palat annosvuokiin ja voite munalla.
Paista 225 asteen lämmössä 8-10 minuuttia.

Tarjoile lämpimänä mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.