Garam Masala kana



Garam Masala kana

400g kanafilettä
2,5dl kermaa
1 rkl raastettua inkivääriä
3 murskattua inkivääriä
1 rkl curryä
1/2 tl sahramia
1/2 tl jauhettua chillimaustetta
1 tl garam masala jauhetta

Tämän reseptin sain 80-luvun lopulla työpaikkakokiltamme Heleniltä, joka vuoden verran tutustutti minut aasialaisen ruoan saloihin. Kiva vaihtoehto ennen raskaan kinkkukauden alkua.

Sekoita kerma, inkivääri, valkosipuli, curry, sahrami, chilli ja garam masala keskenään. Kaada seos kanafileiden päälle ja sekoita hyvin.  (Kanan voi marinoida mausteseoksessa jo edellisenä päivänä, jotta maku ehtisi imeytyä pintaa syvemmälle.)

Paista uunissa noin 30 minuuttia niin että kana saa kauniin ruskean värin.

Tarjoile kuumana basmatiriisin tai pilau riisin kanssa.