Graavisilakat Sorsapuiston tapaan



Graavisilakat Sorsapuiston tapaan

1kg tuoreita silakoita tai (500g valmiina fileinä)

Etikkaliemi:

3rkl rajamäenetikkaa
2rkl saarioisten suolaa
1l vettä
1rkl sinappia
1dl ruokaöljyä
3rkl sokeria
1/2rkl rouhittua valkopippuria
3rkl viinietikkaa
1/2 dl vettä

Entisenä tamperelaisena pidän tärkeäna tuoda esille näin silakkaviikkojen aikana tamperelaisen klassikon sorsapuiston silakkareseptin.

Perkaa ja huuhdo silakat. Sekoita etikka, suola ja vesi keskenään ja kaada liemi silakkafileiden päälle.
Liuota silakoita liemessä pari tuntia.

Valmista sinappikastike: vatkaa sinappi ja etikka keskenään.
Lisää öljy ohuena nauhana hyvin sekoittaen käsivatkaimella.
Lisää mausteet ja vesi.
Valuta silakat etikkaliemestä.
Asettele silakkafileet, sinappikastike ja tilli kerroksittain kulhoon.
Anna silakoiden maustua kastikkeessa 4 vuorokautta.
Säilytä kylmässä.

Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.