Hedelmäkakku



Hedelmäkakku

200g voita
2dl sokeria
4 munaa
4-5dl hedelmäsekoitusta (viikunoita, rusinoita, kirsikoita,pähkinöitä, manteleita ja appelsiinia)
1dl konjakkia, bandyä tai rommia
3 1/2dl karkeita vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

1.  Hienonna hedelmät ja mausta konjakissa yön yli.
2.  Vatkaa voi ja sokeri.
3.  Lisää munat yklsitellen
4.  Sekoita hedelmät pieneen määrään jauhoja, lisää seos taikinaan.
5.  Sekoita loput jauhot, joihin leivinjauhe lisätty.

Paista uunin alaosassa folioilla peitettynä 150 asteessa Noin 1 tunti 15 minuuttia.

Ota kakku uunista, kääri folioon.

Kakun jäähtyessä sytytä kynttilä, istuudu ja jos konjakkia on vielä jäljellä, nauti lasillinen jouluisten ajatusten kera.

Hyvää joulun odotusta.