Lasagne



Lasagne

400g jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
2-3 valkosipulinkynttä
400g tomaattimurskaa
1/2dl punaviiniä
4dl vettä
tuoretta timjamia ja basilikaa
pastarossamaustetta, suolaa
mustapippuri
laakerinlehti
50g voita
1 dl jauhoja
1l maitoa
200g parmesanjuustoraastetta
suolaa, muskottijauhetta

Lasagne on ruoka, johon en koskaan kyllästy. Mielestäni hyvän lopputuloksen saa jauhelihakastiketta kauan hauduttamalla ja käyttämällä paljon tuoreita yrttejä kastikkeen joukossa.

Laita öljy valurautapataan. Kuullota sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu porkkana ja ruskista vielä hetken. Kaada joukkoon tomaattimurska, punaviini, vesi, valkosipuli ja mausteet. Hauduta kastiketta hiljaisella lämmöllä noin yksi tunti.

Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon parmesanjuustoraaste ja mausta suolalla ja jauhetulla muskottipahkinällä.

Voitele vuoka voilla. Latoa lasagnelevyjä pohjalle. Levitä levyille jauhelihakastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Sitten lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta, valkokastiketta jne. Pastalevyjä pitää olla ainakin 3-4 kerrosta. Päällimmäiseksi levitä valkokastiketta ja vielä reilusti parmesanjuustoa. Anna muhia uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.