Porotartar



Porotartar

400 g kylmäsavustettua poroa
200 g purjosipulia
6 rkl valmis majoneesi

puolukkakastike:
puolukoita
vettä
perunajauhoja

Hienonna sipuli ja kuutioi kylmäsavuporo. Lisää joukkoon valmismajoneesia.

Valmista puolukkakastike. Mittaa puolukkamehu, sokeri ja vesi kattilaan.
Keitä muutama minuutti. Nosta kattila levyltä.
Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen koko ajan sekoittaen.
Kiehauta kastiketta vielä niin että se kerran pulpahtaa.

Revi hiukan jääsalaattia koristeeksi lautaselle ja kaada puolukkakastiketta lautasen reunalle.
Asettele porotartar salaatin päälle.
Halutessasi annoksesta näyttävän voit muotoilla rengasmuoteilla tartarin eri muottiin.
Kuvassa oleva tartar on tehty Runebergintorttumuotissa. 
Koristele kokonaisilla puolukoilla.