Sirpa-tädin omenatorttu



Sirpa-tädin omenatorttu

100g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 munaa
1 dl maustamatonta jugurttia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhoja
omenia
50g sulatettua voita
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kookoshiutaleita

Tämän reseptin saimme tädiltämme Sirpalta.
Niin pitkälle kuin lapsuudestamme muistan, tätimme on aina valmistanut herkullisia piirakoita ja ehdottomasti maailman parhaita ”sikahyviä” lättyjä .

Kuten kuvista näkyy olen itse vaihtelun vuoksi tehnyt tortut 10cm annosvuokiin, mutta tortun teko onnistuu mainiosti yhteen n.26 cm vuokaan.

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää vaniljasokeri, munat, jugurtti ja jauhot seokseen.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa 1/2 tuntia.

Valmista täyte: Sulata voi ja lisää joukkoon sokerit ja kookoshiutaleet. Kaada seos puolikypsän pohjan päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä jäätelön tai vanilijakastikkeen kanssa.